Home Styl życia Pimm’s ma nieoczekiwaną rzeszę fanów poza Wielką Brytanią — ale piją go...

Pimm’s ma nieoczekiwaną rzeszę fanów poza Wielką Brytanią — ale piją go inaczej

16
0


Pimm’s to popularny napój latem. (Zdjęcie: Patrick Smith/Getty Images)

Truskawki i krem i dzbanek Pimm’s są niezbędne podczas planowania pikniku w Wielkiej Brytanii lato.

Okazuje się jednak, że nie tylko Brytyjczycy uwielbiają przygotowywać koktajle Pimm’s, ten angielski napój na bazie ginu jest ponoć niezwykle popularny także w Nowy Orlean w Stanach Zjednoczonych.

Choć mieszkają w południowo-wschodniej Luizjanie, napój ten przyrządza się tam zupełnie inaczej niż u nas.

Zazwyczaj lubimy mieszać digestif z lemoniadą i ozdabiać plasterkami truskawek, pomarańczy i ogórek. Ale w „Big Easy” lubią zamieniać lemoniadę na ginger ale i dodawać trochę soku z cytryny.

Niektórzy decydują się również na zmieszanie lemoniady z Seven Up, Pimm’sem i udekorowanie ogórkiem.

W Wielkiej Brytanii mieszamy go z lemoniadą, ale w USA lubią dodać odrobinę pikanterii… (Zdjęcie: John Keeble/Getty Images)

Carlos Vezterro, główny barman w Louie London, powiedział Metro.co.uk jak lubią doprawiać drinki w inspirowanej Nowym Orleanem restauracji niedaleko Covent Garden, a przepis stanowi zabawną odmianę klasycznego dania.

„Uwielbiam dobrego Pimm’sa latem” – powiedział. „To wspaniały koktajl z przewagą owoców, który moim zdaniem zasługuje na większe uznanie. Nie będę jednak kłamał, traci na popularności w porównaniu ze Spritzem!”

W Louie lubimy serwować tę potrawę z większą dozą pikanterii, zamieniając lemoniadę na ginger ale.

‘Dodajemy także trochę sezonowego syropu owocowego (z borówek, jeżyn, porzeczek itp.), w tym przypadku jest to syrop z poziomek, i wszystko mieszamy z owocami, pomarańczami, miętą i ogórkiem.’

Być może będziemy musieli wypróbować tę wersję Finał Euro I Finał Wimbledonu oglądajcie imprezy w ten weekend, bo brzmi to jak idealna rozrywka!

Carlos Vezterro podzielił się swoją nowoorleańską wersją klasycznego utworu. (Zdjęcie: Louie London)

Pimm’s No, 1 Cup po raz pierwszy pojawił się w 1823 roku, a jego producentem był James Pimm, właściciel baru serwującego ostrygi w pobliżu Banku Anglii.

James pierwotnie stworzył ten napój zawierający zioła i likiery jako środek wzmacniający trawienie. Podawano go w małym kuflu znanym jako Number 1 Cup — stąd jego nazwa.

Według Turystyka w Nowym OrleaniePimm’s Cup trafił do Nowego Orleanu w latach 40. XX wieku, 100 lat po tym, jak po raz pierwszy powstał w Londynie.

Jest to tam obecnie, podobnie jak u nas, letnia pozycja obowiązkowa i można ją znaleźć w restauracjach i barach na terenie miasta.

Uważa się, że Napoleon House w Dzielnicy Francuskiej było pierwszym miejscem, w którym sprzedawano koktajl składający się z lemoniady, Seven, Up i ogórka.

Masz jakąś historię do opowiedzenia?

Skontaktuj się z nami, wysyłając e-mail MetroLifestyleTeam@Metro.co.uk.

WIĘCEJ : Ludzie są przekonani, że wprowadzono „skandaliczną” zmianę w składzie tych popularnych lodów

WIĘCEJ : 20 rzeczy do zrobienia w Londynie w ten weekend 13–14 lipca

WIĘCEJ : Jestem Amerykaninem w Wielkiej Brytanii. Brytyjczycy nie zdają sobie sprawy, jak dobrze im się wiedzie





Source link