Home Styl życia Domowe frosé nie może być prostsze. Zobacz jak zrobić koktajl z...

Domowe frosé nie może być prostsze. Zobacz jak zrobić koktajl z winnego grząskiego wina – CNET

21
0


Podobnie jak kolorowe piłki plażowe i głęboka opalenizna, frosé to letnia sensacja, która nigdy nie wyjdzie z mody. Dlatego umieściłem to w mojej książce kucharskiej, Podstawowa suka. Frosé może wydawać się trudną do wykonania rozkoszą, którą można dostać tylko w salonach tiki i barach na plaży przy surfingu, ale pijący powinni wiedzieć, jak łatwo jest przygotować tę błotnistą rozkosz w zaciszu własnego domu.

Oznacza to, że każdy może włożyć do kieszeni 15 dolarów (za drinka!), które wydałby w barze lub restauracji, i zamiast tego urządzić chłodne przyjęcie z zaledwie czterema łatwymi do znalezienia składnikami: butelką wina różowego, mrożonymi truskawkami, sokiem z limonki i syropem cukrowym . To jest mikserOczywiście.

Wysokiej jakości blender zapewni gładką porcję lodów

Tylera Lizenby’ego/CNET

Instrukcje krok po kroku dotyczące przygotowania różu:

1. Weź dowolną butelkę róży i umieść ją w dużej torbie zapinanej na zamek. Zamrażaj przez 5 godzin, aż uzyska konsystencję pasty.

Wskazówka dla profesjonalistów:
Im ciemniejszy róż, tym ciemniejszy napój. Aby uzyskać bardziej efektowny efekt, wybierz głębszy róż.

2. Wlać zamrożone różowe do blendera. Dodaj półtorej szklanki mrożonych truskawek i ćwierć szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Unikaj skoncentrowanych produktów butelkowanych – nie zapewniają one tego samego poziomu kwasowości i mogą mieć nieco płytki smak.

3. Dodaj ćwierć szklanki prostego syropu. Syrop prosty można kupić w większości sklepów monopolowych, ale każdy może z łatwością przygotować go we własnej kuchni, rozpuszczając na kuchence jedną szklankę cukru w ​​jednej szklance wody (w proporcji 1:1).

4. Podgrzewaj i mieszaj, aż granulki się rozpuszczą, ale pamiętaj, aby dodać płyn do zamrożonego dopiero po całkowitym ochłodzeniu do temperatury pokojowej. Gorący syrop prosty rozpuści pozostałe składniki składnika i wyeliminuje lód.

5. Mieszaj wszystko, aż masa będzie jednorodna (ale nie płynna!) i przelej do wybranego pojemnika. Udekoruj listkiem mięty i pokrojoną truskawką, aby Twoi goście pomyśleli, że jesteś bougie i zawsze dokładasz wszelkich starań.

To tylko podstawy, jeśli chodzi o perfekcyjne przygotowanie lodów. Oto kilka dodatkowych wskazówek, o których warto pamiętać, jeśli chcesz spersonalizować lub ulepszyć swój napój:

Użyj ulubionego wytrawnego lub słodkiego różu, aby przygotować musujący napój w domu.

Zdjęcia Getty’ego

  • Wybierz takie przezroczyste okulary kubki z Crate & Barrel lub duże szklanki do margarity Williamsa Sonomy – chcesz, aby charakterystyczny róż naprawdę się wyróżniał
  • Spróbuj zamienić truskawki na inne owoce, takie jak brzoskwinie, ananas, mango lub arbuz. Unikaj produktów takich jak jeżyny i maliny z większymi nasionami. Wbijają się w zęby i sprawiają, że picie nie sprawia przyjemności.
  • Jeśli wolisz słodszy napój, dodaj więcej prostego syropu. Syrop prosty można także zastąpić syropami owocowymi smakowymi, np te z Pink House Alchemy.
  • Twoje frosé jest tak dobre, jak blender, w którym zostało zrobione. Wybierz jeden z najlepszych blenderów roku 2024, który został przetestowany i certyfikowany przez redakcję CNET

Pod koniec każdego letniego dnia dla psów zamrożony napój dla dorosłych jest dokładnie tym, co zalecił lekarz. (No dobra, może nie lekarz, ale bardzo mądry barman.) Frosé łagodzi stres po gorącym tygodniu pracy i wyróżnia się jako gwiazda każdej szczęśliwej godziny w ciepłą pogodę.