Home Biznes Najlepszy ostry sos krówkowy na bazie Wilton – Biz Beat | ...

Najlepszy ostry sos krówkowy na bazie Wilton – Biz Beat | Aktualności

9
0


Być może stąd właśnie bierze się miłość Camarro do gorących krówek.

„Więc może jest to genetycznie zakorzenione w mojej duszy, ale uwielbiam gorące krówki, uwielbiam lody i kocham czekoladę” – powiedziała.

10 lat później lokal Mohawk Taproom w Szkocji nadal się rozwija: Biz Beat

Camarro nie zaczynała od robienia ostrego sosu krówkowego, raczej była właścicielką firmy marketingowej i chciała mieć domowe prezenty, które mogłaby dać przyjaciołom, rodzinie i klientom.

Pod koniec lat 90. jej teściowa mieszkająca w Williamsburgu w Wirginii zaproponowała jej poznanie rodzinnego przepisu na ostry sos krówkowy.

„Nauczyła mnie przez telefon, jak przygotować gorące krówki w tym uroczym, podwójnym bojlerze na kuchence, w mojej domowej kuchni” – powiedziała.







Katie Camarro, właścicielka Sundae’s Best Hot Fudge Sauce, w swojej roboczej kuchni w Wilton, środa, 19 czerwca 2024 r., stoi z jednym ze swoich najnowszych produktów, który szybko znika z półek, mieszanką ciasta czekoladowego My Granny’s.



Camarro powiedział, że ludzie uwielbiali ten sos.

W końcu przetestowała sos na pokazie żywności i został wyprzedany. To właśnie wtedy naprawdę zdała sobie sprawę, jak bardzo ludziom podobał się ten produkt. Postanowiła więc poszukać miejsca, w którym mogłaby naprawdę zacząć przygotowywać większe partie sosu krówkowego, ale miała trudności ze znalezieniem lokalizacji w rejonie hrabstwa Saratoga. W końcu zdecydowała się jeździć raz w tygodniu do Vermont, aby przygotować kilka partii w kuchni w inkubatorze, co było wspólnym przedsięwzięciem uniwersytetów Cornell i University of Vermont.

Tak więc w latach 2001–2004 Camarro prowadziła działalność marketingową, a następnie pracowała w firmie produkującej gorące krówki. Jednak w 2004 roku zdecydowała, że ​​nadszedł czas, aby skupić się na krówkach i znalazła lokalizację do działania w Wilton.