Fronk był właścicielem wielu restauracji w Kalifornii, zanim ostatecznie wrócił do Capital District po 20 latach w Los Angeles. Otworzył Front Street Social Club w Burnt Hills, gdzie czasami pomagał McKenna.
Po podróży przez cały stan McKenna zafascynowała się pomysłem otwarcia baru z tacos po odwiedzeniu pewnego miejsca w Rochester.
„Stali się tak popularni, że otworzyli mały sklep” – powiedział McKenna. „Widząc, jak to się rozwija, pomagając mu i widząc, jak rozwija się jego restauracja, po prostu rzucaliśmy pomysłem w stylu: ‘cóż, jeśli kiedykolwiek nadarzy się okazja, może moglibyśmy to zrobić w Burnt Hills’, ponieważ Burnt Hills jest, jak sądzę, pozbawione innego rodzaju smaku do jedzenia”.
Więc duet naprawdę zaczął rozważać pomysł własnego miejsca z taco. Żona Fronka, Jessica, jest Latynoską, a jej rodzina spędzała niedziele, gotując kurczaka, carnitas lub wołowinę na tacos ze świeżym awokado, salsami i pico de gallo z parą, gdy mieszkali w Los Angeles.
„Za każdym razem, gdy to robiliśmy, było po prostu niesamowicie, wiesz, i tak po prostu zawsze miałem to gdzieś z tyłu głowy” — powiedział Fronk. „Zawsze o tym rozmawiamy”.
Im więcej przyjaciele o tym myśleli, tym bardziej zdawali sobie sprawę, że w okolicy jest wiele miejsc, w których można zjeść włoskie jedzenie, ale nie meksykańskie. Potem stary budynek Stewarts został wystawiony na sprzedaż i w ciągu kilku dni postanowili otworzyć The Taco Shop. McKenna powiedział, że wszystko, co musiał zrobić, to przekonać swoją żonę Jennifer.
„Rozmawialiśmy o tym i jak powiedziałem, kiedy zobaczyłem, że inne małe miejsce przechodzi z taco trucka do sklepu, pomyślałem sobie, wiem, że możemy to zrobić, ponieważ oboje jesteśmy dość artystyczni, dość poręczni, kreatywni i znam jego biznesową stronę rzeczy, będąc właścicielem poprzednich restauracji” — powiedział McKenna. „Byłem bardzo podekscytowany, że mogę spróbować, zdenerwowany, ale bardzo podekscytowany”.
Taco Shop, znajdujący się pod adresem 710 Saratoga Road, został otwarty w październiku 2023 roku. W jego uruchomieniu pomógł ojciec McKenny, Terry.
Fronk stwierdził, że nie jest to typowy lokal serwujący tacos z twardą skorupą i kwaśną śmietaną, jak mogłoby się niektórym wydawać.
„Tradycyjne taco to mięso i sos” – powiedział Fronk. „To wszystko. To naprawdę mięso, cebula i sos”.
Fronk zauważył, że oferują bardziej autentyczne taco w stylu meksykańskim i Baja.
„Kiedy więc mówimy Baja, tak naprawdę mamy na myśli południową Kalifornię, połączenie kuchni południowokalifornijskiej z autentyczną kuchnią meksykańską” – powiedział Fronk.
Fronk poleca ludziom spróbować taco z rybą Baja, natomiast McKenna proponuje słodką papryczkę wiśniową.
Chrupiąca ryba baja z sosem baja, poszatkowaną kapustą i pico de gallo. Słodka papryka wiśniowa to kurczak, wieprzowina lub wołowina z słodką wiśnią i pieczoną czerwoną papryką i sosem baja.
Ludzie mogą również rozkoszować się burrito, nachos i quesadillas. Taco Shop oferuje również catering.
Obaj mężczyźni powiedzieli, że ich ulubioną częścią podróży była swoboda twórcza w prowadzeniu firmy, niezależnie od tego, czy chodzi o przygotowywane potrawy, czy sposób, w jaki urządzony jest sklep.
„Nie ma żadnego ustalonego planu na cokolwiek” – powiedział Fronk. „Cóż, mam na myśli, poza modelem biznesowym i takimi rzeczami. Ale, mam na myśli, jeśli chcemy zburzyć mur, albo chcemy zrobić to, pomalować na ten kolor, cokolwiek”.
Fronk poinformował, że w menu pojawią się nowe pozycje, obejmujące dodatkowe smaki taco, guacamole i sałatkę.
–