Home Styl życia McDonald’s McRib w końcu powrócił, ale fani twierdzą, że niewielka zmiana „zniszczyła”...

McDonald’s McRib w końcu powrócił, ale fani twierdzą, że niewielka zmiana „zniszczyła” go

8
0


McRib powraca! (Zdjęcie: PAUL J. RICHARDS/AFP za pośrednictwem Getty Images)

Wesołych McRibmas i wielu innych McRib wraca do wszystkich McDonalda fanów, którzy z niecierpliwością czekali na ten dzień.

Kultowy przedmiot, wykonany z wieprzowina, sos barbecue, pikle i cebula, w końcu wrócił w menu w brytyjskich restauracjach po prawie dziesięciu latach nieobecności.

I choć wielu było gotowych i czekało przed lokalnymi Maccie od 11:00 dzisiejszego ranka, wygląda na to, że niektórzy już zauważyli problem z kanapka triumfalny powrót.

Klienci typu Eagle-Eye twierdzili, że wprowadzono niewielką zmianę w modelu kultowa kanapka, i to wszystko ma związek ze sposobem, w jaki jest przygotowany.

Wirusowy film TikTok udostępniony przez @madaboutmaccies pokazał, jak robiono McRib przed siekierą, zanurzając kotlet schabowy w garnku z sosem przed podaniem na bułce.

Nie jest to już jednak proces stosowany przez pracowników przy składaniu zamówienia McRib. Zamiast maczać wieprzowinę w sosie, za pomocą wyciskanej butelki nałóż sos na pieczoną bułkę, a następnie nałóż na nią cebulę, mięso i pikle, jak pokazano na rysunku @formbymcdonalds.

Internauci szybko stwierdzili, że McDonald’s „zepsuł” McRib, dokonując tej zmiany, w wyniku czego wyglądał on „sucho”.

Użytkownik TikToka, znany jako @V33333, powiedział: „Mięso było maczane, a nie suszone!”. Chociaż @1Geob99 zgodził się z tym, komentując: „Ostatnim razem, gdy byli tu jakieś 10 lat temu, mięso było na tacy do sosu, a nie tylko sos na bułce. Teraz wygląda na suchą.

@get_ya_knits_out również nie był zadowolony z nowego procesu, twierdząc, że jest „zły”. Napisali: „Robisz to źle. Zwykle mięso macza się w sosie.

I @użytkownik7454199182001 stwierdziło, że byli „całkowicie wypatroszeni”, że wygląda inaczej, i dodał: „Rozczarowany, że nie tak pamiętam McRiba. Absolutnie mi się podobało, teraz jestem absolutnie wypatroszony, nie mogłem się doczekać, aby spróbować ponownie.

Inni twierdzili, że to „nie był to prawdziwy McRib”, ponieważ pasztecik trzeba było „utopić” w sosie, a niektórzy sugerowali, że McDonald’s „zniszczył” kanapkę, więc ludzie „nie prosili o nią ponownie”.

Potwierdził to rzecznik McDonald’s Metro że sposób przygotowywania McRiba w restauracjach zmienił się od czasu jego ostatniej dostępności.


Co o McRibie pomyślał specjalista ds. żywności z Metro?

Courtney Pochin, specjalizująca się w tematyce kulinarnej Metro, dostała podgląd McRiba przed jego ponownym wprowadzeniem na rynek. Oto jej werdykt…

„Będę szczery, nie do końca rozumiem szum wokół tego tytułu. Wiem, że w menu McDonald’s nie ma zbyt wielu dań z wieprzowiną, więc na pewno jest w tym element nowości, ale na przestrzeni lat sieć ta oferowała mnóstwo dań z grilla, a żaden z nich nie osiągnął tak zawrotnej sławy jak McRib .

„To nie jest najbardziej ekscytujący burger, jaki kiedykolwiek zrobił McDonald’s (osobiście wolałbym, gdyby powrócił burger lasagne z lata 2022 r.), ale nie jest też najgorszą rzeczą, jaką kiedykolwiek sprzedała ta sieć… (tutaj patrzymy na Ty gorące ciasto krzyżowe).

Courtney dostała podgląd McRiba (Zdjęcie: Metro)

„Podoba mi się prostota. Nie ma tam całej sałatki ani niczego, co wydaje się zbyt niepotrzebne. Wszystkie składniki bardzo ładnie się uzupełniają.

„Pasztecik wieprzowy jest raczej cienki, ale jest w nim mnóstwo wędzonego sosu barbecue i wszystko podawane jest w formie kanapki, co oznacza, że ​​za wydane pieniądze można odnieść wrażenie, że dostaje się więcej niż za pomocą przeciętnego burgera. Cena również nie jest taka zła jak na rok 2024. (McRib kosztuje 4,49 funta samodzielnie lub 6,19 funta w ramach średniego posiłku).

„Nie jestem wielkim fanem cebuli, ale nawet ja mogę przyznać, że poprawia ona ogólny smak, zapewniając ostry, pikantny kęs, który równoważy słodycz sosu. Jedyne, co bym zmienił, to dodałbym jeszcze kilka marynat, bo uwielbiam dobre marynaty.

Czy zamówiłbym jeszcze raz? Nie jestem pewien, czy dostanę szansę (daję jej 24 godziny, zanim się wyprzeda), ale zdecydowanie cieszę się, że wypróbowałem jeden, choćby po to, by lepiej zrozumieć fenomen fast foodu, który jest McRib.

Powiedzieli: „Z przyjemnością potwierdzamy niezwykle oczekiwane przybycie McRiba 16 października, który powróci do Wielkiej Brytanii po raz pierwszy od grudnia 2014 r.

„Przez lata smak produktu pozostał ten sam, ewoluował jednak sposób dozowania sosu. Udało nam się uprościć procedury dla naszych członków załogi, jednocześnie dostarczając kultowy sos McRib, który uwielbiają nasi fani.

„W Wielkiej Brytanii uważamy, że ważne jest oddzielenie wieprzowiny od wołowiny na grillu, dlatego w naszych restauracjach wdrożono oddzielne procesy gotowania i specjalne przybory, abyśmy mogli zadowolić fanów McRiba i ostatecznie sprowadzić mięso z powrotem do Wielkiej Brytanii”.

Ci, którzy nadal chcą wypróbować McRiba, muszą się pospieszyć, ponieważ będzie on dostępny tylko przez ograniczony czas, do wyczerpania zapasów. Gdy się wyprzeda, nie będzie już McRiba.

Aby ująć to w kontekście, ostatnią „ograniczoną czasowo” pozycją wypuszczoną przez sieć był „niesławny” grymasowy wstrząs co się skończyło wyprzedaje się w ciągu zaledwie dwóch dni. W związku z tym wiele osób przegapiło szansę spróbowania tego popularnego napoju.

Czy masz historię, którą możesz się podzielić?

Skontaktuj się mailowo MetroLifestyleTeam@Metro.co.uk.

WIĘCEJ : McRib to dla mnie coś więcej niż zwykły burger McDonald’s

WIĘCEJ : Tesco właśnie wprowadziło poważną zmianę w ofercie posiłków – ale będzie Cię to kosztować 5 funtów

WIĘCEJ : W pierwszym w Wielkiej Brytanii McDonaldzie, gdzie Big Mac kosztuje 45 pensów





Source link