Jarmark stanowy w Minnesocie znany jest ze swoich wyjątkowa oferta żywności i targi w 2024 r. nie będą wyjątkiem.
Na początku tego tygodnia Jarmark stanowy w Minnesocie ogłosiła 33 nowe produkty spożywcze, które będą dostępne w tym roku, gdy jarmark się otworzy 22 sierpnia (będzie czynny do Święta Pracy, 2 września).
„Jesteśmy podekscytowani, że możemy ogłosić nasze nowe produkty spożywcze na rok 2024. Ciężko pracujemy, aby każdego roku prezentować różnorodną gamę nowych produktów spożywczych i z radością przedstawiamy kilku nowych dostawców” — powiedziała Maria Hayden, rzeczniczka Minnesota State Fair, w wywiadzie dla Fox News Digital.
WIRUSOWE „CRACKING LATTE” ROZCZAROWAŁO UŻYTKOWNIKÓW TIKTOK, PODCZAS GDY INNI CIESZYLI SIĘ ZABAWĄ
Dodała, że niektórzy szefowie kuchni, którzy zaprojektowali dania na targi, są laureatami nagrody Jamesa Bearda i półfinalistami.
„Ponadto jest wiele nowych, ciekawych potraw, o których, naszym zdaniem, ludzie będą mówić, np. głęboko smażony sos ranchowy, smażone ogórki konserwowe, chili z mango i bita śmietana, a do popicia wszystkiego Mrożona herbata o smaku waty cukrowej,” powiedziała.
Produkty spożywcze na Minnesota State Fair, o których warto wiedzieć
Oto 7 pozycji dostępnych w tym roku.
1. Głęboko smażony sos ranczerski
Opisywany przez Minnesota State Fair jako „nadzienie do dressingu ranchowego z przyprawą ranchową, maślanką i serkiem śmietankowym w skorupce panko, głęboko smażone i oprószone proszkiem ranchowym”, ten wegetariański przysmak podawany jest z „dodatkiem sos miodowy przygotowane z sosem Cry Baby Craig’a.
Książkę będzie można kupić w LuLu’s Public House.
„Mieszkańcy Minnesoty uwielbiają sos ranch” — powiedział Charlie Burrows, współwłaściciel Lulu’s, w e-mailu do Fox News Digital, zauważając, że „goście będą prosić o sos ranch do niemal wszystkiego”.
Burrows powiedział, że prace nad wprowadzeniem do oferty głęboko smażonego rancza trwały ponad półtora roku.
„Zaczęliśmy od burzy mózgów na temat popularnych smaków i zastanowienia się nad sposobami ich głębokiego smażenia” – powiedział.
Pomimo niezwykła natura Burrows powiedział, że uważa, że ludziom potrawa przypadnie do gustu.
„Jestem naprawdę podekscytowany Deep-Fried Ranch. Uważamy, że to świetny produkt. Nie zrobilibyśmy tego, gdybyśmy nie uważali, że smakuje świetnie” – powiedział.
2. Pieczeń pasterska
Nietypowa wersja sycącego dania pubowego, w której to potrawa zamienia zwykle nieporządny posiłek w ciastko, które można zjeść w domu.
Jak podaje Minnesota State Fair, danie to „dwa ręcznie robione, gorące ciastka wypełnione duszoną mieloną wołowiną, puree ziemniaczanym oraz mieszanką cebuli, marchewki i groszku, polane sosem ziołowym”.
Pie Walking Shepherd’s Pie będzie sprzedawany w O’Gara’s na Jarmarku.
3. Eklery wytrawne w dwóch wariantach
W tym roku na Minnesota State Fair tradycyjne wypieki nie zawierają ani czekolady, ani kremu cukierniczego, co czyni je jeszcze bardziej oryginalnymi.
Zamiast tego ekler w formie ciasta parzonego będzie dostępny w wersji z homarem lub bánh mì.
NAJLEPSZE I NAJGORSZE PRODUKTY ŻYWNOŚCIOWE DLA OSÓB Z CUKRZYCĄ, KTÓRE POMOGĄ UTRZYMAĆ DOBRE ZDROWIE
Eclair z homara jest inspirowany Bułka z homarami w stylu Nowej Angliizgodnie z informacjami z Minnesota State Fair.
Jak podaje opis, ciasto będzie nadziewane „mięsem homara, selerem, majonezem, ostrym sosem Cholula, limonkami, szczypiorkiem oraz solą i pieprzem” i ozdobione suszoną kukurydzą i mikrokolendrą.
Z kolei ekler bánh mì będzie zawierał „konfitowaną wieprzowinę, pasztet z wątróbki z kurczaka, marynowaną marchewkę i rzodkiewkę, ogórka i majonez sriracha” i będzie ozdobiony mikrokolendrą.
Bánh mì to kanapka pochodząca z Wietnamu. Tradycyjnie jest podawana na bagietce.
HAMBURGER VS. HOT DOG: CO JEST ZDROWSZE DLA CIEBIE? EKSPERTÓW GŁOSUJE
Jak poinformował Minnesota State Fair, eklerki będą sprzedawane w kawiarni Scenic 61 przez New Scenic Café.
4. Grillowany fioletowy kleisty ryż
Zejdźcie z drogi, corn dogi. Nowy jedzenie na patyku w tym roku przyjedzie na Minnesota State Fair.
Ryba z grillowanego fioletowego kleistego ryżu składa się z fioletowego kleistego ryżu nabitego na patyk i grillowanego na otwartym ogniu, aż stanie się chrupiąca, poinformował Minnesota State Fair.
Następnie ryż posypuje się rozdrobnioną suszoną wołowiną Hmong lub wegetariańską wersją marynowanych grzybów.
Następnie, zgodnie z zasadami jarmarku, danie jest przyozdabiane ziołami i sosem aioli z chili.
Ta wyjątkowa oferta będzie sprzedawana w Union Hmong Kitchen. Jest to dzieło półfinalisty James Beard Award Yia Vang, który zainspirował się gotowanie jego mamy, powiedział w e-mailu do Fox News Digital.
„Dorastając, jedliśmy tostowany/grillowany kleisty ryż. To była niesamowicie łatwa przekąska, którą robiła nam moja mama” – powiedział Vang.
Przekąska będzie „chrupiąca, prażona i pełna głębokiego, bogatego smaku” – powiedział i ma być jedzona „niemal tak”, jak je się lody.
„Zamiast tego jest to pyszny, chrupiący, grillowany, kleisty ryż z ostrym sosem mamy i suszoną wołowiną Hmong taty” – powiedział.
Około 90 000 osób w Minnesocie pochodzi z plemienia Hmong, grupy etnicznej pochodzącej pierwotnie z Azji Południowo-Wschodniej, według St. Paul Hmong Cultural Center. Twin Cities ma największą miejską populację Hmongów na świecie, donosi Twin Cities Pioneer Press.
5. Szwedzkie „Sota Sliders”
W przypadku nieco ponad 7% stanu, który zgłosił swój Pochodzenie szwedzkieWedług Biura Spisowego Minnesota ma największą liczbę Szwedów-Amerykanów, a także najwyższy odsetek Szwedów-Amerykanów ze wszystkich stanów USA.
Szwedzkie „Sota Sliders”, dostępne w jadalni Hamline Church Dining Hall, łączą w sobie cechy amerykańskiego burgera z nutą szwedzkiej kuchni.
Jak podaje Minnesota State Fair, kotlet to pulpecik z żurawiny i dzikiego ryżu, podawany z serem Havarti z koperkiem i dodatkiem buraków, czerwonej cebuli, czerwonej papryki, borówek i żurawin.
KLIKNIJ TUTAJ, ABY ZAPISAĆ SIĘ NA NASZ NEWSLETTER LIFESTYLE
Jak podaje portal Food.com, borówki brusznice pochodzą ze Szwecji i często podaje się je ze szwedzkimi klopsikami.
6. Szwedzkie lody sundae
Na deserW tym roku w jadalni kościoła luterańskiego Salem Lutheran Church po raz pierwszy serwowane będą szwedzkie lody.
W deserze lodowym znajdują się „lody waniliowe polane dżemem z borówki brusznicy, posypane szwedzką kruszonką z ciasteczek imbirowych i udekorowane ciasteczkowym sercem z imbiru”.
7. Focacciawich z chipsami ziemniaczanymi
Inny ciekawy deser o wymownej nazwie to Patata Frita Focacciawich, który łączy w sobie wytrawne smaki ze słodkimi przysmakami.
KLIKNIJ TUTAJ, ABY POBRAĆ APLIKACJĘ FOX NEWS
Nazwa nawiązuje do hiszpańskiego słowa oznaczającego chipsy ziemniaczane.
W menu znajdują się specjalne lody o smaku chipsów „Patata Frita”, które zostały stworzone przez Minnesota Dairy Lab, zgodnie z informacjami podanymi przez Minnesota State Fair.
Jak czytamy w opisie, lody o smaku chipsów ziemniaczanych przekładane są pieczywem focaccia i posypywane masłem miodowym, większą ilością chipsów Kettle Chips oraz ziołami.
Więcej artykułów o stylu życia znajdziesz na stronie www.foxnews.com/lifestyle
Ta niezwykła kanapka lodowa będzie sprzedawana w West End Creamery.
Inne nowości w tym roku
Zgodnie z informacjami podanymi na targach, te produkty spożywcze będą także oferowane m.in.
- 3 świnki na patyku
- Ba’bacon śmietana + cebula
- Płonące greckie kąski
- Tacos z serem Buffalo i kurczakiem
- Biszkopt z chili i mango
- Mini pączki z masłem ciasteczkowym
- Mrożona herbata o smaku waty cukrowej
- Skrzydełka z gotowanego kraba
- Ser Halloumi smażony w głębokim tłuszczu
- Smażony placek Bee-Nana
- Roladki z szynki i ogórka kiszonego w skórce ziemniaczanej
- Lody Marmurowe Pantofelkowe
- Ogród Marco
- Mocha Madness Lód kruszony
- Miska z ryżem Nixtamal i dzikim wozapim i klopsikami z bizona lub kluskami ze słodkich ziemniaków
- Placki z masłem orzechowym i bekonem
- Wściekła piłka
- Grzybowe „Kalmary”
- Wafle z truskawkami i śmietanką
- Pączek z lemoniadą truskawkową
- Słodka kukurydziana cola float
- Słodko-pikantny chrupiący bekon
- Turcja Chrystus
- Burger gofrowany Wrangler